איזה כלי נגינה לבחור ובאיזה גיל להתחיל לנגן
החיבור למוזיקה ולקצב מגיע מבפנים. המוזיקה מאפשרת ביטוי אישי ויצירתיות. ניתן לראות אפילו תינוקות קטנים מקישים על סירים ומשטחים שונים ויוצרים צלילים. לכן, כל מי שאוהב מוזיקה יאמץ לעצמו איזה כלי שהוא מתחבר אליו. אם זה תופים, אורגן, גיטרה או כלי נשיפה. לכל אחד יש את הצליל הייחודי אותו הוא מפיק והקצב שלו. ביחד נוצרת תזמורת מרשימה.
באילו כלי נגינה ניתן לבחור?
פסנתר - רבים מתחילים ללמוד נגינה על פסנתר ככלי ראשון. מדובר בכלי שדורש השקעה בלמידה. הצליל שהוא מפיק איכותי וניתן לנגן עליו גם ללא ידע מוקדם.
תופים - בין כלי ההקשה השונים תופים נחשבים לכלי נגינה מבוקש ביותר. באמצעות התופים ניתן ליצור מקצבים שונים ואווירה. התופים דומיננטיים במוזיקת רוק, פופ וג'אז. בקרב ילדים הלומדים תופים מתפתח חוש הקצב והשמיעה המוזיקלית.
כינור - למידת נגינה על כינור נחשבת למורכבת יותר. מכיוון שכדי להפיק צליל ולנגן בצורה מדוייקת נדרש מאמץ ותרגול רב. על הכינור ניתן לנגן בהצלחה באמצעות התמדה רבה ותרגול עקבי ומתמשך. במוזיקה הקלאסית נחשב הכינור לכלי מרכזי, יש לו צליל נוגה וחם. כיום משתמשים בתזמורות גם בכינור חשמלי.
חלילית- בניגוד לכינור בחלילית ניתן לנגן בקלות. בחלק מבתי הספר משלבים לימודי חלילית כחלק מתכנית הלימודים. יש לה צליל נעים וניתן לשאת אותה בקלות ממקום למקום. מי שאוהב כלי נשיפה יכול להתחיל מלימוד חלילית ומשם להתקדם לקלרינט, סקסופון וחצוצרה.
גיטרה - עם גיטרה ניתן לנגן שירים בצורה מאולתרת, אבל מומלץ ללמוד את הנגינה והתווים כדי לעשות זאת בצורה מקצועית. כאשר קולטים את הטכניקה ניתן לנגן על הגיטרה בקלות ולהוביל איתה שירה משותפת במפגשי חברים, באסיפות כיתה וערבי צוות.
מאיזה גיל מומלץ ללמוד נגינה?
נגינה ניתן ללמוד בגילאים צעירים ובוגרים. אין גיל מאוחר מידי, אנשים מגלים התעניינות במוזיקה בכל גיל. כאשר לומדים נגינה בגיל צעיר יש להבחין בין הכלים השונים ולהתאים אותם לרמת הילד. הכלים המומלצים ביותר ללמידה בגיל צעיר הם אורגנית, פסנתר, חלילית, תופים וגיטרה.









